In december 2007 heeft Willemijn Kemp storyteller, acteur en muzikant Little Hawk (fluit, zang en vele instrumenten) voor het eerst naar Nederland gehaald voor een kort maar krachtig bezoek.

Oproep: “Zouden mensen die foto’s of een filmopname hebben van de eerste voorstellingen deze willen delen op deze site? Ook een schriftelijke reacties op dat eerste  bezoek en dat van 2009 zijn welkom!”

Kenneth Little Hawk

Little Hawk (MicMac/Mohawk) deelt oorspronkelijke cultuur, tradities, dans en muziek instrumenten met zijn publiek in de vorm van voordrachten en muziek. Hij nodigt je uit met groot enthousiasme al deelnemend traditionele liederen, dansen en verhalen te leren. Little Hawk is een unieke en indrukwekkende Elder, zijn wijsheid overstijgt de geografische locatie en is van alle tijden. Hij is een meester-verhalen-verteller, keynote speaker, muzikant en acteur die met zijn tijdloze muziek en zachtaardige humor het leven van velen verrijkt.

Tourend door de V.S. heeft hij de afgelopen 20 jaar voor meer dan twee miljoen studenten, scholieren en volwassenen opgetreden op veel bijzondere locaties, onder andere het Lincoln Centre in New York, het Kennedy Centre in Washington en het American Museum of Natural History.

In 1997 werd hem een replica van de Jefferson Medal of Peace toegekend door het Witte Huis.

Little Hawk heeft inmiddels meer dan tien albums gecreëerd, zie de pagina CD’s voor informatie en aanschaf.

From the Heart of Little Hawk

Little Hawk gelooft dat alle mensen de aarde zou moeten liefhebben, respecteren en verzorgen. We moeten allen samenwerken om de cirkel van leven die de wereld omspant te helen. Hij zegt: “Care For The Earth!”.

Little Hawk probeert zijn publiek de kennis mee te geven dat het in ieders macht ligt om de keuze te maken voor het leven in harmonie met elkaar en met de omgeving. Hij leert ons respect te hebben voor verschillen en waardering voor onze gemeenschappelijke banden. Hij vraagt je: “How Would It Be?”

Little Hawk bidt dat het iedereen die hem in zijn leven heeft geraakt -voor een moment of een leven lang- goed mag gaan en dat zij gezond mogen zijn.

Kijk op de pagina Prayers voor enkele van zijn gebeden.

“I think Little Hawk’s main message is that the world doesn’t have to be a place of war and fights. It CAN be a place of peace where everyone is friends, where it doesn’t matter what colour your skin is or what language you speak. He has a great and peaceful way of explaining this.” Lucy Leveke.

“Op een donkere avond begin december heb ik Little Hawk voor het eerst gezien tijdens een huiskamer voorstelling in Amsterdam. In het huis hing een bijzonder vredige sfeer en in de smalle voorkamer waren meerdere rijen stoelen opgesteld voor de twintig of dertig mensen die de voorstelling kwamen bijwonen. Zonder enige verwachting ben ik gaan zitten en heb ik me opengesteld voor “een indiaan die verhalen vertelt en fluit speelt”. Magisch! Na afloop van het optreden wilde ik niets liever dan zo snel mogelijk alleen zijn om het zo diep geraakt zijn in stilte te kunnen koesteren. Nog vol onder de indruk zat ik vervolgens lachend en huilend van geluk op de fiets naar huis! Elk van de acht keren dat ik in 2009 het voorrecht heb gehad Little Hawk weer te zien optreden raakte hij me opnieuw. Wat een zeldzaam mooi mens en wat een spirit! Met heel veel plezier draag ik nu bij in het verspreiden van zijn wijze, liefdevolle en speelse boodschap, in de hoop dat Little Hawk meer mensen in ons land mag raken. “

In 2009 heb ik (Patrick van Uffelen) samen met Willemijn Kemp de organisatie van Little Hawk’s tweede bezoek aan ons land mogen verzorgen. With Gratitude and Joy!

Fotograaf: Nils Kenninck

Boekingen en informatie over een nieuwe tour in Nederland, België.

Neem contact op met Patrick van Uffelen, laat een bericht achter op:

Information on bookings in Europe contact Patrick van Uffelen at:

http://groenegeus.nl/

P.S. Er wordt gewerkt aan een update van deze site, maar de contactpagina is gewoon actief!

P.S. This website is currently being updated, but the contactpage is still working!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: